Thursday, October 25, 2007

Περί Θεωρίας....





Σήριαλ στην τηλεόραση δεν βλέπω.....αλλά υπάρχουν και μια-δυό
εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Μία από αυτές τις εξαιρέσεις είναι το σήριαλ singles.
Το γουστάρω γιατί οι χαρακτήρες των παιδιών που παίζουν είναι
οι διπλανοί μας άνθρωποι με όλα τους τα ελλατώματα και τις ευαισθησίες.
Κάποιοι μοιάζουν σε γνωστούς και σε κάποιους βρίσκω στοιχεία του εαυτού μου.

Μια αναφορά εδώ, θέλω να κάνω για τις "θεωρίες της Ράνιας" λοιπόν.....
Τις αναφέρω σκόρπιες....όπως τις βρήκα στο web....χαμένες μες στην αφέλειά τους κάποιες
και ορισμένες πολύ καλύτερες απ'το να ακούς ορισμένους ψευτοδιανοούμενους φανφάρες να σου αναλύουν την ζωή απ'την ασφάλεια του καναπέ που τους αγόρασε ο σπόνσορας
της ζωής τους(μπαμπάς-παππούς-κόμμα, κλπ)!!

Ιδού λοιπόν........

ΘΕΩΡΙΑ Νο 105
Ο γάμος είναι η ποιο καλοστημένη πλεκτάνη στην ιστορία της ανθρωπότητας
Όσο αποφασισμένος και να ‘σαι να μην παντρευτείς η κοινωνία έχει περισσότερους τρόπους να στην φέρει απ’ ότι φαντάζεσαι.

ΘΕΩΡΙΑ Νο 106
Γιατί δεν υπάρχουν ποια παρέες?
Γιατί έχουμε γίνει ποιο εγωιστές.
Γιατί δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στο τι θέλουμε να κάνουμε παρά στο με ποιους.
Γιατί όλοι μας έχουμε πληγωθεί από φιλίες και δυσκολευόμαστε να επενδύσουμε ξανά σε καινούργιους ανθρώπους.
Έτσι γλιτώνουμε μεγάλα κομμάτια απογοήτευσης.
Αλλά… χάνουμε και μεγάλα κομμάτια συντροφικότητας

"Η ζωή μοιάζει λίγο με παιχνιδι με τραπουλόχαρτα, παίρνεις τα χαρτιά που σου μοιράζονται και κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς"

ΘΕΩΡΙΑ 6
Από την πρώτη στιγμή που τα πρωτόνια αντίκρισαν τα ηλεκτρόνια ενώθηκαν με έρωτα κεραυνοβόλο. Όμως όπως όλοι ξέρουμε ο κεραυνοβόλος έρωτος μπορεί μερικές φορές να σε τινάξει στον αέρα.

"Μερικές φορές αυτό που αισθανόμαστε δεν έχει καμία σχέση με αυτό που μπορούμε να ζήσουμε..."

Θεωρία Νο 114:
Ο ερωτας είναι σαν μεταξωτό υφασμα........
Πέρνει το σχήμα του κορμιού που τυλίγει.......
Μπορεί να μη φαίνεται αλλά υπάρχει...........

Θεωρία Νο 17
Η μοναξιά είναι σαν την πεινά. Όπως ακριβώς η πεινά μας δημιουργεί την ανάγκη να φάμε για να μη πεθάνουμε, έτσι ακριβώς και η μοναξιά μας δημιουργεί την ανάγκη να γνωρίσουμε ανθρώπους για να μη μείνουμε μόνοι.

Θεωρία Νο 27
Περνάμε τις ζωές μας αναζητώντας την ευτυχία. Μερικές φορές την αναζητάμε τόσο επίμονα που ξεχνάμε να είμαστε ευτυχισμένοι.

Θεωρία Νο 104
Τα σταυρόλεξα φτιάχνονται από ψυχανώμαλους σαδιστές που χαίρονται με την άγνοια των άλλων. Γι'αυτό το λόγο πρέπει ν'αποφεύγονται από ανθρώπους με προβλήματα αυτοπεποίθησης.

"Πρέπει να αντιμετωπίζουμε το χωρισμό σαν την καθημερινή μας αφόδευση. Πατάμε δύο φορές το καζανάκι για να βεβαιωθούμε οτι η κουράδα εχει φύγει για τα καλα απο τη ζωή μας!"

Θεωρία Νο 115
Στην ζούγκλα της ζωής μας την αγάπη την συναντάμε σπάνια. Όταν όμως εμφανίζετε μπροστά μας είναι σαν τα αγριολούλουδα. Έρχεται σε πολλές διαφορετικές αποχρώσεις, φυτρώνει εκεί που δεν την περιμένεις και μπορεί να επιβιώσει κάτω από πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες. Όπως κάθε λουλούδι σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον καθένα μας... και πεθαίνει αν προσπαθήσεις να την βάλεις σε συσκευασία.

ΘΕΩΡΙΑ Νο 7
Tα αντίθετα έλκονται και το ζωντανό παράδειγμα είμαι εγώ. Ήμουν ο πιο φυσιολογικός άνθρωπος στον κόσμο και σύγχρονος ο μεγαλύτερος μαλακομαγνήτης που υπήρξε ποτέ.

ΘΕΩΡΙΑ Νο 8
Αναθεώρηση της θεωρίας ν 3 εξακολουθώ να πιστεύω ότι η πραγματική ευτυχία πηγάζει μόνο από τον ίδιο μας τον εαυτό… μερικές φορές προέρχεται και από καλούς φίλους ειδικά όταν ξυπνάνε στις 7 το πρωί να έρθουν μαζί σου στην εκκλησία

ΘΕΩΡΙΑ Νο 9
Ξέρεις ότι το προηγούμενο βράδυ έχεις πάει σε ένα παρά πολύ καλό πάρτυ όταν: ξυπνάς με πόνους σε όλο σου το κορμί και έχεις ένα τεράστιο hangover όλοι σου οι φίλοι είναι επίσης χαλιά και κανείς δεν έχει κοιμηθεί σπίτι του.

"όταν οι ζαριές της ζωής έρχονται ανάποδα, είναι καλύτερο να σταματήσεις το παιχνίδι; ή μήπως αξίζει να παίξεις ένα ακόμα;"

"έχει νόημα να κυνηγάς το ουράνιο τόξο; Και τι γίνεται όταν δεν καταφέρνεις να το πιάσεις;"

" Η γραμμή που ενώνει δυο σημεία ορίζει και την μεταξύ τους απόσταση. Και το ερώτημα είναι: αξίζει να την καλύψεις;"

"Μπορούμε να συμπληρώσουμε τα κενά μας; Και πως ξέρουμε αν τα συμπληρώσαμε σωστά;"

"Η ζωή είναι γεμάτη δίχτυα. Κι αν σ'ένα απ'αυτά πιαστείς; Υπάρχει πάντα τρόπος να ξεφύγεις;"

ΘΕΩΡΙΑ Νο 13
Τα παιδιά είναι τιμωρία. Η μεγαλύτερη απειλή των γονιών στα παιδιά τους είναι: "δεν θα κανείς και εσύ παιδιά; θα δεις." Τα παιδία κάνουν δικά τους παιδιά και πληρώνουν για όλη την ταλαιπωρία που προξένησαν στους γονείς τους. Αυτός ο φαύλος κύκλος ξεκίνησε από τον ίδιο το Θεό όλα ήταν μια χαρά μέχρι που αποφάσισε να κάνει τον Αδάμ και την Εύα όταν αυτοί τον παράκουσαν τι έκαναν τους τιμώρησε. Πως τους τιμώρησε? Τους έδωσε παιδιά. Και ερωτώ αν ο ίδιος ο Θεός δε μπόρεσε να συμμορφώσει τα παιδιά του πόσες ελπίδες έχουμε εμείς ε?

ΘΕΩΡΙΑ Νο 14
Τα μωρά είναι χαριτωμένα και μυρίζουν όμορφα. Γι αυτό φρόντισε η φύση. Αλλιώς ποιος λογικός άνθρωπος θα έφερνε στον κόσμο ένα πλάσμα που:
κατουράει και χέζει συνέχεια συνήθως πάνω σου,
καταπίνει ότι χωράει στο στόμα του μ’ αποτέλεσμα να το τρέχεις κάθε τρις και λίγο στο νοσοκομείο. Παρ όλο που του έχεις αγοράσει παιχνίδια αξίας πάνω από 3,5 εκατομμύρια ευρω ποτέ δεν είναι ευχαριστημένο μέχρι να μπεις στην φυλακή από χρέη.
Κάνει περισσότερη φασαρία απ τους iron maiden και τους metallica μαζί και κλαίει όλη νύχτα μέχρι να νοσηλευτείς για υπερκόπωση.
Αν τα μωρά δεν ερχόντουσαν σε αυτή την τρις χαριτωμένη συσκευασία το ανθρώπινο είδος θα ήταν υπό εξαφάνιση. Όσο για μένα? Ίσως και να ’ταν καλύτερα.

ΘΕΩΡΙΑ Νο 20
Λένε ότι ο Θεός μας έφτιαξε κατ εικόνα και καθ’ Ομοίωση. Και ερωτώ: είχε και Αυτός τόσα προβλήματα όσα εμείς? Πολύ αμφιβάλλω

Τα όνειρα και η πραγματικότητα είναι όπως το κινητό και το νερό!!
Απλά μερικές φορές δεν συνδυάζονται!!

ΘΕΩΡΙΑ Νο 1 :
"Οι ανθρώπινες σχέσεις ειναι σαν το τάβλι! Πόρτες,Πλακωτό,Φεύγα. Κερδίσεις,Χάσεις πάντως, πάντα θες να παίξεις ακομα ένα"

ΘΕΩΡΙΑ Νο 16
Υπάρχουν 2 είδη μοναξιάς. Η πραγματική και αυτή που φτιάχνουμε μόνοι μας. Η πραγματική μοναξιά είναι όταν κανείς δε σ’ αγαπάει και αυτή που φτιάχνουμε μόνοι μας είναι όταν υπάρχουν άνθρωποι που σ’ αγαπούν τριγύρω αλλά εσύ δε το βλέπεις. Μερικές φορές είναι ποιο εύκολο να βρεις κάποιον να σ’ αγαπήσει απ το να συνειδητοποιήσεις ότι αυτός ο κάποιος ήδη υπάρχει.

ΘΕΩΡΙΑ Νο 108
Οι πρώην είναι σαν το σπίτι των γονιών μας. Αισθάνεσαι πολύ όμορφα κάθε φορά που επιστρέφεις αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θέλεις να μείνεις και για πάντα.

''λενε οτι ειμαστε οτι κανουμε...τι γινεται ομως οταν οτι κανουμε το κανουμε για να ευχαριστησουμε τους αλλους?"

Θεωρία Νο 119
Ενα σημείο έχει τη δική του οντότητα. Δύο σημεία ενώνονται από μια ευθεία, τα προβλήματα αρχίζουν στα τρια σημεία γιατί στη γεωμετρία του έρωτα δεν υπάρχουν κανόνες, μόνο εξαιρέσεις. ... κι όσο περισσότερα σημεία προσθέτεις, τόσο πιο περίεργα γίνονται τα σχήματα που δημιουργούνται. Κι αν μερικές φορές αισθάνεσαι απλά ένα σημείο σ'ένα πολύπλοκο σχήμα που δεν μπορείς ακόμα ν'αντιληφθείς, είναι ο δικός σου χάρακας που τραβάει τις γραμμές.

Θεωρία Νο 201 1/2
Λένε πως λίγο πριν πεθάνεις, περνάει όλη σου η ζωή μπροστά από τα μάτια σου...
Κάτι σαν να ξεκινάς ταξίδι στην αιωνιότητα και να έχεις δικαίωμα να πάρεις μαζί σου ένα μόνο DVD. Κάποιες σκηνές τις βρήκαμε γραμμένες και κάποιες τις έχεις γράψει μόνος σου. Αυτή την ταινία θα βλέπεις ξανά και ξανά. Οι σκηνές που έπαιξες σωστά θα σου χαρίζουν απόλυτη ευτυχία και αυτό το κομμάτι της ταινίας θα λέγεται Παράδεισος.
Και σε όσες έπαιξες λάθος θα νιώθεις το ακριβές ποσό δυστυχίας που προκάλεσες στους άλλους ξανά και ξανά... Και αυτό το κομμάτι της ταινίας θα λέγεται Κόλαση. Μια ταινία για μια ολόκληρη αιωνιότητα! Φρόντισε να την φτιάξεις καλή!

12 comments:

osela said...

Γεια θου τσιρκούλη!
περισσότερο ασπάζομαι την 6, 9, 16.
Δεν το βλέπω το σίριαλ φέτος, αλλά απ' ό,τι θυμάμαι είναι καλο.
Μ' αρέσει πολύ και η Σολωμού.

Το μεγαλο μας τσιρκο said...

γειά θου και σένα!

Υστερική είναι η Σολωμού αλλά της πάει!
:-)))))))

Μαράκι said...

Είμαι σιγουρη πως έγραψες το ποστ μόνο και μόνο για να αναφέρεις την 105....

Ασκαρδαμυκτί said...

κι εγώ μαζί σου στο ... 105!
Κάνε μας τη χάρη Μαράκι...

patsiouri said...

Το τέλειο!

Κι εμένα η Σολωμού, η μάλλον ο χαρακτήρας που υποδύεται, μου κάνει πολύ κέφι!
Βασικά έτσι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω!!

Το μεγαλο μας τσιρκο said...

@μαρακι & ασκαρ
όποιος έχει την μύγα....να την φέρει πίσω παιδιά ε?

@πατσιουρι
έτσι υστερική βρε θα γίνεις

Το μεγαλο μας τσιρκο said...
This comment has been removed by the author.
Effie said...

"Πρέπει να αντιμετωπίζουμε το χωρισμό σαν την καθημερινή μας αφόδευση. Πατάμε δύο φορές το καζανάκι για να βεβαιωθούμε οτι η κουράδα εχει φύγει για τα καλα απο τη ζωή μας!"

Soooooo true!!!!
Όλα τα ευρά, τα ριάλια και οι κορώνες Σουηδίας μαζί!!!!!!!!

purple said...

φοβερες ατακες ναι!!! αλλα εχει και αλλες σειρες φετος που αξιζουν την προσοχη μας αν ειχαν και λιγο περισσοτερο ταλεντο καποιοι ηθοποιοι που με τον τροπο που τα λενε θαβουν τα καλυτερα θα ελεγα οτι ειναι μια πολυ καλη σεζον!!!

υ.γ ξυπνησε η διαφημιστρια απο μεσα σου σημερα!!!!!

καλημερες!!!!

Το μεγαλο μας τσιρκο said...

@effie
...εύκολο στα λόγια όμως για τους περισσότερους....δεν συμφωνείς Εφάκι?

@μωβοκατάσταση
.....αααα εσύ ξέρεις πιο πολλά από μένα...... :-)))))))
Καλημέρα και καλή βδομάδα!

Effie said...

χμμμμμ.....
Ναι, όπως το λες - στα λόγια...

takis said...

Σιγά μωρέ, λυσσάξατε με το 105 !
αφου τα θέλετε και εσείς..
δεν φταίει για όλα η κοινωνία...

Πουτάνα κόκα κόλα...