Thursday, December 6, 2007

Πανάθεμά σας άχρηστοι πολιτικάντηδες!



«Απούσα» η Ελλάδα στη διάσκεψη του
ΟΗΕ για το περιβάλλον !!!!




Την απουσία της ελληνικής συμμετοχής στη διάσκεψη για το περιβάλλον στο Μπαλί, καυτηριάζει με μήνυμα της η WWF, η οποία αποδίδει καθυστερήσεις στην υποβολή της λίστας των Ελλήνων συμμετεχόντων στην εν λόγω διάσκεψη. Πληροφορίες επιβεβαιώνουν την απουσία συνεννόησης μεταξύ των αρμοδίων φορέων για την ελληνική εκπροσώπηση, τόσο σε πολιτικό, όσο και επιστημονικό επίπεδο
Η παρουσία της Ελλάδας στη σύνοδο του Μπαλί θα αποτελέσει δείκτη ανταπόκρισης της κυβέρνησης στην ανησυχία για την περιβαλλοντική κρίση και στην αδυναμία επίτευξης των ενεργειακών στόχων που έχει θέσει η χώρα, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Καραβέλλας, Διευθυντής του WWF Ελλάς.

Την ίδια στιγμή, το ΥΠΕΧΩΔΕ δηλώνει πως η παρουσία του υφυπουργού κ. Καλογιάννη με δύο υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, θα λάβει χώρα τις τελευταίες ημέρες της διάσκεψης, χωρίς, μέχρι στιγμής, να υπάρχει κάποια επίσημη εισήγηση ή τοποθέτηση. Παράλληλα, το Αστεροσκοπείο Αθηνών που λειτουργεί ως επιστημονικός σύμβουλος της πολιτείας σε θέματα των κλιματικών αλλαγών, ουδεμία πρόσκληση ή συνεννόηση δέχτηκε εκ μέρους του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Μιλώντας στο kathimerini.gr, o κ. Μιχάλης Πετράκης, Αντιπρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης, έκανε λόγο για πρόσκληση προσέλευσης στη διάσκεψη του Μπαλί, ωστόσο, από το υπουργείο Εξωτερικών. «Υπήρχε πρόσκληση για το Αστεροσκοπείο Αθηνών αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια οικονομική πρόβλεψη για την κάλυψη των εξόδων για την προσέλευση στο Μπαλί».
Μέχρι στιγμής, ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για παρουσία του Έλληνα πρέσβη της Τζακάρτα και κλιμακίου υπό τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Θ. Σκυλακάκη. «Στον κατάλογο των συμμετεχόντων που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Γραμματεία της Συνδιάσκεψης παρελαύνουν εκατοντάδες πρόεδροι και αντιπρόεδροι κυβερνήσεων, υπουργοί, υφυπουργοί, διπλωμάτες, επιστημονικό προσωπικό από όλο τον κόσμο, αλλά μόλις ένας εκπρόσωπος εκ μέρους της Ελλάδας», σχολιάζει ο Αχιλλέας Πληθάρας, Υπεύθυνος Εκστρατειών του WWF Ελλάς.

«Περιμέναμε ότι η Ελληνική αντιπροσωπεία θα πήγαινε σύσσωμη στο Μπαλί και θα λάμβανε μέρος σε όλες τις συζητήσεις - από την έναρξή τους - προτείνοντας γενναίες πολιτικές. Όμως στη λίστα των μετεχόντων που περιλαμβάνει τα στοιχεία όσων είχαν δηλώσει συμμετοχή έως την καταληκτική ημερομηνία της 30ης Νοεμβρίου, είδαμε μόνο το όνομα του βουλευτή και Προέδρου της Ειδικής Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κ. Κυριάκου Μητσοτάκη».
Ενδεικτικά, η Αγκόλα έχει δηλώσει 19 μετέχοντες, η Αυστρία 31, η Βουλγαρία 9, η Πορτογαλία 45.

7 comments:

patsiouri said...

Εδώ είμαστε η μόνη χώρα που δεν υέγραψε για τις αναδασωτέες περιοχές, δεν το άκουσες??? Τι περιμένεις...
(Το είχα δεί στον Εντροπία νομίζω...)

Μαράκι said...

Και το ΣΚΑΙ ειναι η μοναδικη ελληνικη εταιρεια που θα συμμετέχει μαζι με εκατοντάδες άλλες απο όλο τον κόσμο στο μπαλι για την ενισχυση του συνεδρίου...αχρηστοι σε όλα

Το μεγαλο μας τσιρκο said...

Καλημέρα,

@patsiouri
αυτό αναρωτιέμαι και εγώ ρε παιδί μου...."μπορώ να περιμένω κάτι από αυτή τη χώρα τελικά?"

@maraki
κάτι είναι κι αυτό....αλλά λίγο!

mania said...

Α ρε Τσίρκο μου μεγάλο (δεν φταίω εγώ εσύ ονομάστηκες έτσι)
τι απορίες είναι αυτές χρυσέ μου!
Έχει η Ελλάδα περιβάλλον και φύση να σώσει και θα δήλωνε συμμετοχή;;
Και ο Μητσοτάκης ο Κυριάκος πολύς τους είναι....

Το μεγαλο μας τσιρκο said...

Η αλήθεια είναι πως δεν τό'χα σκεφτεί έτσι βρε Μάνια....ή μανία?
καλώς ήρθες....

Κωστής Γκορτζής said...

Το νέο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας που είναι 'θησαυρός' για την Ελλάδα, πήρε μορφή στο Montego Bay της Jamaica το 1982. Χρειάστηκαν 12 χρόνια για να μεταφραστεί στα Ελληνικά και να περάσει 'προς κύρωση' στη Βουλή ώστε να καταστεί Νόμος του Κράτους και να ασκήσουμε τα δικαιώματά μας.
Κι έγινε τόσο μελετημένα η όλη διαδικασία που σε ένα χρόνο έπεσε ο Μητσοτάκης, ανέβηκε ο Σημίτης, κοιμόντουσαν όλοι οι υπόλοιποι και το νέο Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας πνίγηκε στα νερά των Ιμίων.

Μούτσοι σε ξένο πλοίο είμαστε. καπεταναίοι δεν θα γίνουμε ποτέ όσο από τριών χρονών μπαίνουμε με χαρά στην κουλτούρα του καραγκιόζη!
Τσίρκο η υπόθεση! :-)

Το μεγαλο μας τσιρκο said...

@Κωστή Γκορτζή

καλημέρα,

καμιά φορά σκέφτομαι εκείνο το χέρι του Μπαρμπαγιώργου....βρε παιδί μου....ε ρε και να υπήρχε μέσα στην βουλή ένα τέτοιο ε????...θα δούλευε υπερωρίες και......"ε ρε γλέντια"!!!!!
:-)))