Monday, June 2, 2008

Αδιαφορία vs Έλειψη Ψυχραιμίας = 2


Καλησπέρα,

είναι αρκετός καιρός που δεν γράφω post για αυτά που βλέπω και ακούω γύρω μου και δεν σχολιάζω επίσης και πολύ....προβληματίζομαι γι'αυτό και αναρωτήθηκα πολλές φορές αν το "τσίρκο" έγινε αναίσθητο και δεν ενδιαφέρεται πλέον.....αν κλείστηκε στην ρουτίνα της καθημερινότητας και έχασε την λαχτάρα του για να σχολιάζει με την ελπίδα ότι βάζει και κάποιον άλλον συνάνθρωπό του να σκεφτεί.....εκτός από το γεγονός φυσικά, ότι το blogging είναι μία εκτόνωση.......
Λοιπόν με μεγάλη μου χαρά ανακάλυψα ότι ΟΧΙ....δεν έγινα αναίσθητος......απλά έχω χάσει την ψυχραιμία μου!!!!!...πως κατέληξα εκεί θα μου πείτε τώρα!
....έκανα ένα ταξίδι πρόσφατα στην Ολλανδία...και συγκεκριμένα σε Άμστερνταμ και Λάιντεν!.....Ως συνήθως δεν πήγα να δω μουσεία και άλλες τουριστικές ατραξιόν.
Άλλωστε ο Βαν Γκόνγκ(για να σας προλάβω) μου μοιάζει τουλάχιστον άχαρος μπροστά σε πίνακες του Μποτιτσέλι, του Ραφαέλ και του Μικελάντζελο που είχα την ευκαιρία να δω στο Λονδίνο και δεν μπορούσα να ξεκωλίσω τα μάτια μου από πάνω τους.
.....έτσι λοιπόν χάθηκα στα στενοσόκακα του Άμστερνταμ μέρα και νύχτα για να πάρω μια μυρωδιά από μια πόλη με εξωφρενικές για εμάς ελευθερίες!
Ελευθερίες είπα?......κάτι δεν μου κολάει τώρα....οκ θα το ξαναπώ....περπάτησα εκεί όπου η ζωή είναι χύμα και όλα αυτά που είναι κρυφά για άλλους, εκεί έχουν χάσει τον "μύθο" τους
και "σερβίρονται" στην καθημερινότητα με έναν τρόπο που είναι σαν σου λέει η ζωή:
"φάτε στα μούτρα.... τα κρυφά θέλω σας".....ή ..."μήπως πρέπει να ασχοληθήτε άνθρωποι με πιο ουσιαστικά πράγματα και να κάνετε κάτι καλύτερο"???
Πήγα σε σχεδόν επικίνδυνα coffee shops αλλά και στα πιο "κυριλέ" επίσης!
...πέρασα από την Red Lights District.....και ένιωσα τιποτένιος....ένα κομμάτι γυαλί χώριζε τις "τραγωδίες" από τους "πολιτισμένους" τουρίστες!
Μέσα από όλο αυτό το παράδοξο που έζησα ανακάλυψα κάτι για μένα αυτήν την περίοδο....έχω χάσει την ψυχραιμία μου να βγάλω τις σκέψεις μου σε χαρτί, σε post κλπ.
""Που μας πηγαίνει αυτό το τρεχαντήρι
δεν ξέρω ....γέμισέ μου το ποτήρι"".........στο επανιδείν!
(το καράβι στην φωτο είναι αληθινό και φτιάχτηκε από 400 άνεργους στο Άμστερνταμ,
με επιχορήγηση της κυβέρνησης, προκειμένου οι άνεργοι να μάθουν μία τέχνη εφαρμόζοντάς την ταυτόχρονα για την κατασκευή του καραβιού)
Δεδομένα Ολλανδίας
Κατώτατος μισθός ανιδείκευτου :1300€ καθαρά (με ωράριο 8 ωρών εννοείται)
Καφές : 2€
Ενοίκιο σπιτιού(3άρι) σε καλή περιοχή:700€
Εστιατόρια: Πολύ ακριβά όπως σε όλη την Βόρεια Ευρώπη
Super Markets:Σχεδόν μισές τιμές από τα ελληνικά-η φέτα "Κολιός" έχει την ίδια τιμή με την Ελλάδα.
Ένδυση και Υπόδηση:...καλύτερα να μην σας πω γιατί θα πέσετε σε βαριά μελαγχολία!(Ευτυχώς εδώ και καιρό ψωνίζω από το ebay και έχω βρει την οικονομική υγειά μου)
Πτυχιούχοι:Μάλλον δεν καταλαβαίνουν την έννοια: "Παίρνεις πτυχίο αλλά δεν βρίσκεις καλή δουλειά"....όχι απλά μια "δουλίτσα"!!!!
Το ευρώ είναι δυνατό νόμισμα ΚΑΙ στην Ολλανδία....όχι όμως στην Ελλάδα του"ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε, που θα μου βάλεις νόμους και όρια εσύ στην εκμετάλευση του διπλανού μου"

10 comments:

patsiouri said...

Μπές πιτσιρίκο στην πρόταση για την τράπεζα!

Το μεγαλο μας τσιρκο said...

Ιδιοφυές!!!!

Fibi said...

Kαλημερούδια!

Το μεγαλο μας τσιρκο said...

Καλησπερούδια!

Μαράκι said...

Βγάζω εισιτήρια one way...

Το μεγαλο μας τσιρκο said...

...όπου ανωμαλία και παρακμή...πρώτη εσύ ....παλιοξετσίπωτη Θεσσαλονικιά! ;-))

Fibi said...

Αν και χαθήκαμε τελευταία, έλα μια βολτούλα έχω λύσεις :)

καλημερούδια!!!

Fibi said...

Να ανησυχησω ???

Καλέ κλείνεις 1 μήνα χαμένος, όλα καλά, δώσε κανα σημάδι...

takis said...

Η αλήθεια είναι οτι λείπεις απο το στερεώμα blogging...

Τώρα να σου μιλήσω για Αμστερνταμ εγω...αστο καλύτερα..

Για τον Βαν Γκόγκ πάντως θα διαφωνήσω!.. τον θεωρώ κορυφαίο!
(νομίζω εχω μερικά δικά του στη προσωπική μου συλλογή...)

candy's τετραδιάκι said...

Τakis...θες να τα πουλισουμε??