Wednesday, October 31, 2007




....γιορτάζουμε παρακαλώ.....ναι-ναι, παρ'όλο που έχω τον μαλάκα τον Mένιο δίπλα μου
να μου ζαλίζει τ'αρχίδια.....και αν συνεχίσει να λέει μαλακίες θα τον εκπαραθυρώσω....ναι-ναι γιορτάζουμε !!!why????

Γιατί ακούτε τραγουδάκι σ'αυτό το blog και αν θυμάμαι και αύριο πως να ξαναβάλω τραγούδια στο blog θα ακούσετε πολλά ακόμα.....

Πίνομεν και κράσους από την ορεινήν Κορινθίαν και τσιμπάμε τους μεζέδες που μας έφτιαξε το Μαράκι...αλλά επειδή είμαι και καλό τσίρκο(από σόι ρε σεις) να κάνω και την ρουφιανιά μου και να πω ότι ο μαλάκας ο Μένιος κλαίγεται δίπλα μου γιατί του λείπει μία ύπαρξις!!!
...θυληκό είναι στη μέση καθώς καταλάβατε και καθότι έχει ξεπορτίσει tonight to hang out(που λεν και στου χουριόμ).....ο σκληρός Μένιος έχει γίνει λιώμα και δεν μπορούμε να τον συνεφέρουμε......

...βρε τι σουτζουκάκι σαλονικιότικο να του δίνει το Μαράκι,
τι γεμιστές πιπεριές με φέτα να του φτιάχνει τίποτα αυτός.....
Οπότε, γουστάρουμε και γιορτάζουμε που ο φίλος μας έχει φορτώσει
δαγκωμένες λαμαρίνες το αμάξι, το σπίτι του και την καρδιά του και πίνουμε ένα ποτηράκι στην υγειά της!!!!!

Φιλιά παιδιά, τα λέμε.....εβίβα...

...και σκέπτομαι ο Πίθηξ....




...ότι ενώ οι Έλληνες ασχολούντε με τις εκπληκτικές ειδήσεις που
τους σερβίρουν τα διάφορα τηλεοπτικά κανάλια και οι μεγαλοδημοσιογράφοι-σταρ-εγώ τα ξέρω όλα-δεν γράφω άλλα μην συγχιστώ.....

....έρχεται εκείνος ο μικρο-οργανισμός που λέγεται World Economic Forum και βγάζει μια
σκατοέκθεση για την ανταγωνιστικότητα η οποία αποκαλύπτει την ύπαρξη και κυρίως την συνεχή ανάπτυξη των δικών μας "μικρο-οργανισμών-παρασίτων" που υπάρχουν και εμποδίζουν την ανάπτυξή μας.....βέβαια σας την παρουσιάζω με κάθε επιφύλαξη εφόσον δεν την έχουν σχολιάσει ακόμα ο Τράγκας, ο Κακαουνάκης, ο Εισαγγελάτος και οι πολιτικάντηδές μας.....

....μπροστά στην γνώμη τους τι να κλάσει τώρα το World Economic Forum .......

....ρε σε ποια θέση νά'μαστε άραγε???
...μην είναι η 30η?...μην είναι η 40η??...μην είναι η 50η?
ΟΟΟΟΟΟΟΟΧΧΧΧΧΧΧΧΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
......τρώμε σκόνη πάντως από το
Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν.....

Thursday, October 25, 2007

Περί Θεωρίας....





Σήριαλ στην τηλεόραση δεν βλέπω.....αλλά υπάρχουν και μια-δυό
εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Μία από αυτές τις εξαιρέσεις είναι το σήριαλ singles.
Το γουστάρω γιατί οι χαρακτήρες των παιδιών που παίζουν είναι
οι διπλανοί μας άνθρωποι με όλα τους τα ελλατώματα και τις ευαισθησίες.
Κάποιοι μοιάζουν σε γνωστούς και σε κάποιους βρίσκω στοιχεία του εαυτού μου.

Μια αναφορά εδώ, θέλω να κάνω για τις "θεωρίες της Ράνιας" λοιπόν.....
Τις αναφέρω σκόρπιες....όπως τις βρήκα στο web....χαμένες μες στην αφέλειά τους κάποιες
και ορισμένες πολύ καλύτερες απ'το να ακούς ορισμένους ψευτοδιανοούμενους φανφάρες να σου αναλύουν την ζωή απ'την ασφάλεια του καναπέ που τους αγόρασε ο σπόνσορας
της ζωής τους(μπαμπάς-παππούς-κόμμα, κλπ)!!

Ιδού λοιπόν........

ΘΕΩΡΙΑ Νο 105
Ο γάμος είναι η ποιο καλοστημένη πλεκτάνη στην ιστορία της ανθρωπότητας
Όσο αποφασισμένος και να ‘σαι να μην παντρευτείς η κοινωνία έχει περισσότερους τρόπους να στην φέρει απ’ ότι φαντάζεσαι.

ΘΕΩΡΙΑ Νο 106
Γιατί δεν υπάρχουν ποια παρέες?
Γιατί έχουμε γίνει ποιο εγωιστές.
Γιατί δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στο τι θέλουμε να κάνουμε παρά στο με ποιους.
Γιατί όλοι μας έχουμε πληγωθεί από φιλίες και δυσκολευόμαστε να επενδύσουμε ξανά σε καινούργιους ανθρώπους.
Έτσι γλιτώνουμε μεγάλα κομμάτια απογοήτευσης.
Αλλά… χάνουμε και μεγάλα κομμάτια συντροφικότητας

"Η ζωή μοιάζει λίγο με παιχνιδι με τραπουλόχαρτα, παίρνεις τα χαρτιά που σου μοιράζονται και κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς"

ΘΕΩΡΙΑ 6
Από την πρώτη στιγμή που τα πρωτόνια αντίκρισαν τα ηλεκτρόνια ενώθηκαν με έρωτα κεραυνοβόλο. Όμως όπως όλοι ξέρουμε ο κεραυνοβόλος έρωτος μπορεί μερικές φορές να σε τινάξει στον αέρα.

"Μερικές φορές αυτό που αισθανόμαστε δεν έχει καμία σχέση με αυτό που μπορούμε να ζήσουμε..."

Θεωρία Νο 114:
Ο ερωτας είναι σαν μεταξωτό υφασμα........
Πέρνει το σχήμα του κορμιού που τυλίγει.......
Μπορεί να μη φαίνεται αλλά υπάρχει...........

Θεωρία Νο 17
Η μοναξιά είναι σαν την πεινά. Όπως ακριβώς η πεινά μας δημιουργεί την ανάγκη να φάμε για να μη πεθάνουμε, έτσι ακριβώς και η μοναξιά μας δημιουργεί την ανάγκη να γνωρίσουμε ανθρώπους για να μη μείνουμε μόνοι.

Θεωρία Νο 27
Περνάμε τις ζωές μας αναζητώντας την ευτυχία. Μερικές φορές την αναζητάμε τόσο επίμονα που ξεχνάμε να είμαστε ευτυχισμένοι.

Θεωρία Νο 104
Τα σταυρόλεξα φτιάχνονται από ψυχανώμαλους σαδιστές που χαίρονται με την άγνοια των άλλων. Γι'αυτό το λόγο πρέπει ν'αποφεύγονται από ανθρώπους με προβλήματα αυτοπεποίθησης.

"Πρέπει να αντιμετωπίζουμε το χωρισμό σαν την καθημερινή μας αφόδευση. Πατάμε δύο φορές το καζανάκι για να βεβαιωθούμε οτι η κουράδα εχει φύγει για τα καλα απο τη ζωή μας!"

Θεωρία Νο 115
Στην ζούγκλα της ζωής μας την αγάπη την συναντάμε σπάνια. Όταν όμως εμφανίζετε μπροστά μας είναι σαν τα αγριολούλουδα. Έρχεται σε πολλές διαφορετικές αποχρώσεις, φυτρώνει εκεί που δεν την περιμένεις και μπορεί να επιβιώσει κάτω από πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες. Όπως κάθε λουλούδι σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον καθένα μας... και πεθαίνει αν προσπαθήσεις να την βάλεις σε συσκευασία.

ΘΕΩΡΙΑ Νο 7
Tα αντίθετα έλκονται και το ζωντανό παράδειγμα είμαι εγώ. Ήμουν ο πιο φυσιολογικός άνθρωπος στον κόσμο και σύγχρονος ο μεγαλύτερος μαλακομαγνήτης που υπήρξε ποτέ.

ΘΕΩΡΙΑ Νο 8
Αναθεώρηση της θεωρίας ν 3 εξακολουθώ να πιστεύω ότι η πραγματική ευτυχία πηγάζει μόνο από τον ίδιο μας τον εαυτό… μερικές φορές προέρχεται και από καλούς φίλους ειδικά όταν ξυπνάνε στις 7 το πρωί να έρθουν μαζί σου στην εκκλησία

ΘΕΩΡΙΑ Νο 9
Ξέρεις ότι το προηγούμενο βράδυ έχεις πάει σε ένα παρά πολύ καλό πάρτυ όταν: ξυπνάς με πόνους σε όλο σου το κορμί και έχεις ένα τεράστιο hangover όλοι σου οι φίλοι είναι επίσης χαλιά και κανείς δεν έχει κοιμηθεί σπίτι του.

"όταν οι ζαριές της ζωής έρχονται ανάποδα, είναι καλύτερο να σταματήσεις το παιχνίδι; ή μήπως αξίζει να παίξεις ένα ακόμα;"

"έχει νόημα να κυνηγάς το ουράνιο τόξο; Και τι γίνεται όταν δεν καταφέρνεις να το πιάσεις;"

" Η γραμμή που ενώνει δυο σημεία ορίζει και την μεταξύ τους απόσταση. Και το ερώτημα είναι: αξίζει να την καλύψεις;"

"Μπορούμε να συμπληρώσουμε τα κενά μας; Και πως ξέρουμε αν τα συμπληρώσαμε σωστά;"

"Η ζωή είναι γεμάτη δίχτυα. Κι αν σ'ένα απ'αυτά πιαστείς; Υπάρχει πάντα τρόπος να ξεφύγεις;"

ΘΕΩΡΙΑ Νο 13
Τα παιδιά είναι τιμωρία. Η μεγαλύτερη απειλή των γονιών στα παιδιά τους είναι: "δεν θα κανείς και εσύ παιδιά; θα δεις." Τα παιδία κάνουν δικά τους παιδιά και πληρώνουν για όλη την ταλαιπωρία που προξένησαν στους γονείς τους. Αυτός ο φαύλος κύκλος ξεκίνησε από τον ίδιο το Θεό όλα ήταν μια χαρά μέχρι που αποφάσισε να κάνει τον Αδάμ και την Εύα όταν αυτοί τον παράκουσαν τι έκαναν τους τιμώρησε. Πως τους τιμώρησε? Τους έδωσε παιδιά. Και ερωτώ αν ο ίδιος ο Θεός δε μπόρεσε να συμμορφώσει τα παιδιά του πόσες ελπίδες έχουμε εμείς ε?

ΘΕΩΡΙΑ Νο 14
Τα μωρά είναι χαριτωμένα και μυρίζουν όμορφα. Γι αυτό φρόντισε η φύση. Αλλιώς ποιος λογικός άνθρωπος θα έφερνε στον κόσμο ένα πλάσμα που:
κατουράει και χέζει συνέχεια συνήθως πάνω σου,
καταπίνει ότι χωράει στο στόμα του μ’ αποτέλεσμα να το τρέχεις κάθε τρις και λίγο στο νοσοκομείο. Παρ όλο που του έχεις αγοράσει παιχνίδια αξίας πάνω από 3,5 εκατομμύρια ευρω ποτέ δεν είναι ευχαριστημένο μέχρι να μπεις στην φυλακή από χρέη.
Κάνει περισσότερη φασαρία απ τους iron maiden και τους metallica μαζί και κλαίει όλη νύχτα μέχρι να νοσηλευτείς για υπερκόπωση.
Αν τα μωρά δεν ερχόντουσαν σε αυτή την τρις χαριτωμένη συσκευασία το ανθρώπινο είδος θα ήταν υπό εξαφάνιση. Όσο για μένα? Ίσως και να ’ταν καλύτερα.

ΘΕΩΡΙΑ Νο 20
Λένε ότι ο Θεός μας έφτιαξε κατ εικόνα και καθ’ Ομοίωση. Και ερωτώ: είχε και Αυτός τόσα προβλήματα όσα εμείς? Πολύ αμφιβάλλω

Τα όνειρα και η πραγματικότητα είναι όπως το κινητό και το νερό!!
Απλά μερικές φορές δεν συνδυάζονται!!

ΘΕΩΡΙΑ Νο 1 :
"Οι ανθρώπινες σχέσεις ειναι σαν το τάβλι! Πόρτες,Πλακωτό,Φεύγα. Κερδίσεις,Χάσεις πάντως, πάντα θες να παίξεις ακομα ένα"

ΘΕΩΡΙΑ Νο 16
Υπάρχουν 2 είδη μοναξιάς. Η πραγματική και αυτή που φτιάχνουμε μόνοι μας. Η πραγματική μοναξιά είναι όταν κανείς δε σ’ αγαπάει και αυτή που φτιάχνουμε μόνοι μας είναι όταν υπάρχουν άνθρωποι που σ’ αγαπούν τριγύρω αλλά εσύ δε το βλέπεις. Μερικές φορές είναι ποιο εύκολο να βρεις κάποιον να σ’ αγαπήσει απ το να συνειδητοποιήσεις ότι αυτός ο κάποιος ήδη υπάρχει.

ΘΕΩΡΙΑ Νο 108
Οι πρώην είναι σαν το σπίτι των γονιών μας. Αισθάνεσαι πολύ όμορφα κάθε φορά που επιστρέφεις αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θέλεις να μείνεις και για πάντα.

''λενε οτι ειμαστε οτι κανουμε...τι γινεται ομως οταν οτι κανουμε το κανουμε για να ευχαριστησουμε τους αλλους?"

Θεωρία Νο 119
Ενα σημείο έχει τη δική του οντότητα. Δύο σημεία ενώνονται από μια ευθεία, τα προβλήματα αρχίζουν στα τρια σημεία γιατί στη γεωμετρία του έρωτα δεν υπάρχουν κανόνες, μόνο εξαιρέσεις. ... κι όσο περισσότερα σημεία προσθέτεις, τόσο πιο περίεργα γίνονται τα σχήματα που δημιουργούνται. Κι αν μερικές φορές αισθάνεσαι απλά ένα σημείο σ'ένα πολύπλοκο σχήμα που δεν μπορείς ακόμα ν'αντιληφθείς, είναι ο δικός σου χάρακας που τραβάει τις γραμμές.

Θεωρία Νο 201 1/2
Λένε πως λίγο πριν πεθάνεις, περνάει όλη σου η ζωή μπροστά από τα μάτια σου...
Κάτι σαν να ξεκινάς ταξίδι στην αιωνιότητα και να έχεις δικαίωμα να πάρεις μαζί σου ένα μόνο DVD. Κάποιες σκηνές τις βρήκαμε γραμμένες και κάποιες τις έχεις γράψει μόνος σου. Αυτή την ταινία θα βλέπεις ξανά και ξανά. Οι σκηνές που έπαιξες σωστά θα σου χαρίζουν απόλυτη ευτυχία και αυτό το κομμάτι της ταινίας θα λέγεται Παράδεισος.
Και σε όσες έπαιξες λάθος θα νιώθεις το ακριβές ποσό δυστυχίας που προκάλεσες στους άλλους ξανά και ξανά... Και αυτό το κομμάτι της ταινίας θα λέγεται Κόλαση. Μια ταινία για μια ολόκληρη αιωνιότητα! Φρόντισε να την φτιάξεις καλή!

Tuesday, October 23, 2007

I had nothing to do with this mammy!!!




Το κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ περιγράφει με συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", ο Γ.Παπανδρέου.

"Ως Κυβέρνηση φαινόταν να νοιαζόμαστε περισσότερο για το πάπλωμα και λιγότερο για το Δημόσιο καλό", δηλώνει, σημειώνοντας ότι δεν υπήρχε εσωτερική συνοχή, αλλά πολλές μικροομάδες και μικροσυμφέροντα. Γίναμε έρμαιο στα μεγάλα συμφέροντα που θέλουν να ποδηγετήσουν το ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει ο κ. Παπανδρέου και δεσμεύεται ότι αν εκλεγεί Πρόεδρος, "όλοι θα έχουν τη θέση που θα τους δίνει τη δυνατότητα να υπηρετήσουν την ενότητα μαζί με τα συμφέροντα των πολλών και των αδυνάτων".

Τι γίνεται ρε πούστη μου?Έχουμε τρελαθεί τελείως?
Δηλαδή-δηλαδή??....αυτός δεν ήταν από τα βασικά στελέχη της κυβέρνησης
που περιγράφει και κατακρίνει τώρα????
Αυτός δεν ήταν Υπουργός Εξωτερικών?
...δεν ήταν μέλος του ΚΙΣΕΑ???
.....ή μήπως δεν έβαζε την υπογραφή του, σαν μέλος του ΚΙΣΕΑ,
στα εξοπλιστικά συμβόλαια-σκάνδαλα τα οποία χρέωσαν πιο πολύ
τα αγένητα παιδιά μας......

...γουστάρω όμως που θα διαλυθούν οι αλήτες...γιατί έχουν τέτοια υπεροψία, όπως θα αποκτήσουν και οι τωρινοί βέβαια, που θα τον ξαναβγάλουν αρχηγό τους!!!
Το διαβάσατε το ανέκδοτο?

τρέχει κάποιος στον Γιωργάκη λέγοντάς του
- "Πρόεδρε-πρόεδρε...το τελευταίο γκάλοπ δείχνει ότι σε θέλουν αρχηγό το 95% του κόσμου"
-"αλήθεια?" ...απαντάει ο Γιωργάκης και έλαμψαν τα μάτια του!!!"και που έγινε το γκάλοπ?"
-στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας!

:-))))))))))

Monday, October 22, 2007

...restart!!!!



....."Κι εκεί που λες αλλάξανε τα πράγματα

και σηκώνεις το ποτήρι ....

Αρπάζει, κλέβει τ' όνειρό σου και του κάνει χαρακίρι"!!!!

....η πουτάνα η τύχη γαμώ το σπίτι της γαμώ!!!!

....πάτα restart πάλι ρε φίλε....

....γιατί είσαι ντόμπρος άντρας και σου αξίζουν τα καλύτερα!!!

....πάτα το γαμημένο το restart απ'την αρχή!!!!!

Thursday, October 18, 2007

...θέλω να τα πω.....




...όπως υπάρχουν στο μυαλό μου...


...Άλλο εξομολογήσεις και άλλο απαντήσεις...


...Θέλω να τα πω...


...σαν να παραμιλώ...



...έγραψε κάποτε σε στίχους και μουσική ο Άκης Πάνου....
έτσι και εγώ,
με αφορμή ένα "σκοτεινό" ερώτημα-υπονοούμενο που μου έθεσε
ο Κωστής, σε ένα προηγούμενο post,
θέλω να πω το "πιστεύω" όπως το λεν
οι αξιοσέβαστοι μεγαλοδημοσιογράφοι-stars-celebrities-wanna be "βαθύ λαρύγγι" του watergate....αααα και κάτι άλλο....αν κανείς εδώ τον "πνίξει το δίκιο" και θέλει να μου αρχίσει υψηλού επιπέδου αντιπαράθεση για τα πιστεύω μου,
να τον προλάβω λέγοντας ότι ξέρω καλά ότι δεν είναι όλοι οι μεγαλοδημοσιογράφοι παράσιτα.....είναι όμως το 95%....και αν κάποιος διαφωνεί και σ'αυτό.....να πάρει την διαφωνία του και να πάει να.........κοιμηθεί μαζί της!!!!

Το ίδιο ιχύει και για όποιον παρεξηγηθεί για την "παραμόρφωσην"
του θρησκευτικού κειμένου.

Δεν πιστεύω σε θεούς...πιστεύω σε ανθρώπους με θεϊκά κότσια στη ζωή!!

Το post αυτό είναι αρκετά ρατσιστικό και ο γράφων δεν χαίρει και
πολύ υψηλού διανοητικού επιπέδου για να το συζητήσει!!!

Κοινώς.....δεν έχω επίπεδο ρε......είμαι ανεπίπεδος και όποιος γουστάρει......!!!!

Περνάω στο παρασύνθημα......(κάποτε είχα φάει φυλακή στη σχολή ΥΕΑ,
επειδή δεν πέρασα στο παρασύνθημα και από τότε πάντα περνώ)

Πιστεύω!!!

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Λαμπράκη, Παντοκράτορα, ποιητήν φυλλάδων και πληροφόρησης,
ορατών τε πάντων και αοράτων.
Και εις τους κυρίους δημοσιογράφους αυτών, τους εκ του Πατρός γεννηθέντες
άρχοντες της τηλεόρασης.
Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα,
ου μάθει ποτέ ο κοσμάκης την αλήθεια από εμάς.

Τον δι' ημάς τους δημοσιογράφους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών, και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα.

Λαδοθέντα τε υπέρ ημών επί πάσας κατευθυνομένης πληροφορίας προς πάταξην της αλήθειας!
Και αν όποιαν αλήθεια αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς,
και ανελθόνται εις τα περίπτερα ή τα κανάλια, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Κούλογλου ή όποιου άλλου ελλεεινού πλην σοβαρού δημοσιογράφου,
πάλιν ερχόμενον μετά δόξης πάταξον αυτόν και κάθε αλήθεια,
Ου της Βασιλείας ουκ έσται τέλος.

Και εις το Πνεύμα το Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Τεγόπουλου και λοιπών εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν διά των Προφητών ότι πάρομεν όλοι βίλες εις τα Βόρεια Προάστια ,έχουσι πισίνες τζακούζι κλπ.

Εις Μίαν, Αγία, Καθολικήν, και Αποστολικήν Λαμογιάν.
Ομολογώ έν Βάπτισμα εις άφεσιν δημοσιογραφικών αμαρτιών.
Προσδοκώ πλούτη, δόξα, να γίνω σαν τον Τρανταφυλλόπουλον, να βγάζω προσεχώς
από την αρχή της βδομάδος ότι έχω καυτήν είδησην για την εκπομπήν της Παρασκευής και στον ενδιάμεσον χρόνον να παίρνω το ιερό "λαδωματάκι" μου για να μην βγάζω την είδησην ...... και ζωήν του μέλλοντος αιώνος.
Επίσης θα ορίζω ΕΓΩ ποια είναι τα προβλήματα αυτού του λαού,
κάνοντας τηλεορασοπληξείαν μιας και όλοι βλέπουν πλέον ΤV επειδή
δεν έχουν μία να πάνε πουθενά!
Αμήν.

Tuesday, October 16, 2007

...με όνομα βαρύ...σαν το "απτάλικο"!!!

...το Σάββατο βγήκαμε και φάγαμε τα τελευταία λεφτά του μήνα!!!
Ναι-ναι το λέω και "ουκ αισχίνομαι"!!!!

Μετά από συνειδητοποίηση της κατάστασής μας είπαμε να γουστάρουμε
για πάρτυ μας κι ότι βρέξει ας κατεβάσει!
Μετά τη βγάζουμε με το overdraft!

Ξεκινήσαμε να κλείσουμε τραπέζι στη "Μαγιοπούλα" για Βαγγέλη Κορακάκη....
ανοίγει αύριο όμως....ξεφυλίζοντας το αθηνόραμα πέφτει το μάτι μου στο όνομα
"Κώστας Παπαδόπουλος" στο Απτάλικο......δε μπορεί σκέφτομαι....παίζει ακόμα ρε παιδί μου!!!

....ας σας εξηγήσω όμως "τι εστί" Κώστας Παπαδόπουλος...
....είναι ένας από τους μεγαλύτερους σολίστες μπουζουκιού που έχουν περάσει ποτέ.
Συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους λαϊκούς δημιουργούς, όπως Μ. Βαμβακάρη, Β. Τσιτσάνη, Γ. Παπαϊωάννου, Δ. Γκόγκο (Μπαγιαντέρας), Απ. Καλδάρα, Ακ. Πάνου, κ.α., ηχογραφώντας τα πιο ιστορικά τραγούδια τους.

(εδώ σε συναυλία με Πουλόπουλο-Μητροπάνο-δεξιά από την κοπέλα
ο Παπαδόπουλος,αριστερά ο Καρνέζης.....όπως κοιτάμε την φωτο)
Από την δεκαετία '60 το δίδυμο Λάκης Καρνέζης-Κώστας Παπαδόπουλος
ήταν τα μπουζούκια του Μίκη Θεωδωράκη και όλων των μεγάλων συνθετών.

Απλός και με πενιά που σε μαγεύει.....τον είχα δει στα 13 μου στο "περιβόλι του ουρανού"
στην Πλάκα.....και καθώς ξεκινούσα τότε να παίζω μπουζούκι....η μητέρα μου
του είχε ζητήσει να μου δώσει καμιά συμβουλή και μετά το πρόγραμμα μου είχε πει....
"το μυστικό είναι να παίζεις όσο πιο πολύ μπορείς και όλα θά'ρθουν"!!!
....κατά τις 4 το πρωί, κατεβαίνοντας για την τουαλέτα και έχοντας πιεί το πρώτο μπουκαλάκι με τον Νικαιώτη φίλο σχεδόν μόνοι μας, τον πετυχαίνω στη σκάλα,
και γίνεται ο εξής διάλογος:
-Κε Παπαδόπουλε ευχαριστούμε πολύ!
-τι λες αγόρι μου....εμείς ευχαριστούμε και συγνώμη για τον ήχο!
(εδώ παθαίνω σοκ γιατί ο ήχος ήταν καταπληκτικός στο δικό μας αυτί και
γιατί ένας άνθρωπος-ιστορία μιλάει σε έναν άγνωστο σαν να απολογήται)
-γιατί συγνώμη...μια χαρά μας ακούγεται εμάς!
-αλλάξαμε ηχολήπτη σήμερα, μου λέει, και δεν ήταν καλός ο ήχος!
-δεν έχουμε το δικό σας "αυτί" αλλά μας φαίνεται μια χαρά εμάς.....σας είχα δει πριν 20 χρόνια στο "περιβόλι του ουρανού" και χαίρομαι που σας ξαναβλέπω απόψε να
ρίχνεται τις πενιές σας!
....σκάει στα γέλια....και λέει
-τι μου λες ρε φίλε...στο "περιβόλι του ουρανού" εεε???....νά'σαι καλά....τι μου θύμισες!!!
-...εσείς να είστε καλά Κε Παπαδόπουλε!
-ευχαριστώ πολύ παιδί μου και ......πάλι συγνώμη για τον ήχο....θα τον φτιάξουμε!
Το πρόγραμμα στο "Απτάλικο" είναι καταπληκτικό, με ωραίες εναλλαγές στην ορχήστρα
και τους τραγουδιστές. Ο Κώστας Μάτσιος εξαιρετικός και γενικά θα ακούσετε καλή ελληνική μουσική από ρεπερτόριο Μπιθικότση-Θεοδωράκη-Ξαρχάκο..
.....μέχρι παλιά ρεμπέτικα σε αυθεντικές εκτελέσεις!!
Οι μεγάλοι καλλιτέχνες είναι απλοί.....δεν είναι βεντέτες.....σέβονται το χάρισμα
που έχουν και σέβονται και τον κόσμο που τους αγαπάει!!!
Να είστε καλά ΚΥΡΙΕ Παπαδόπουλε και σας ευχαριστούμε που τιμάτε την ιστορία σας
και την ελληνική λαϊκή μουσική!

Friday, October 12, 2007

...θα σκάσω!!!!

...δεν μπορώ παιδιά....δεν γίνεται...γιατί πρέπει να τό'χω μέσα μου τελικά!!!

Όσο κι αν πω ότι δεν θα ξανασχοληθώ.....όσες φορές κι αν πω "δε πα να λένε"....

τους ακούω πανάθεμά με και θέλω να μιλήσω γιατί το θράσος τους δεν έχει όρια!!!!!

Ποιος μου φταίει πάλι?......μα το εξαιρετικά έξυπνο κάθαρμα και κλέφτης που λέγεται

Κώστας Λαλιώτης!!!!

Λοιπόν ακούστε τι δήλωσε ο άνθρωπος!!!!
«για λόγους ηθικής τάξης θα είμαι πολιτικά μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου,
όποια και να είναι η πολιτική του απόφαση, ακόμα και αν διαφωνώ με αυτή».
Ποια ηθική τάξη ρε Λαλιώτη????
...τα 42 καράβια στην ιδιόκτητη εταιρία σου
με έδρα την Νέα Υόρκη με "ηθική τάξη" τα απέκτησες????
.....αλλά έτσι είναι φίλοι μου.....αν ζεις στην Ελλάδα και είσαι του "κόμματος"
την βγάζεις φίνα στη ζωή!!!!!
Σε βγάζει και το Spiegel πέμπτο πιο πλούσιο πολιτικό στην ευρώπη και χαίρεις
ακραίου σεβασμού!!!!!
.....ακόμα κι αν είσαι απλά φοιτητής οδοντιατρικής!!!
Πιο πολύ όμως ξέρετε τι με θλίβει?.....αυτοί 10 ξεφτίλες 55άρηδες που
τον περιτριγύριζαν γλύφοντάς τον, στο Μέγαρο Μουσικής που τον πέτυχα,
τις προάλλες!!!!!!!
Πανάθεμά σε σκατόψυχε ξεπουλημένε, έφαγες τα λεφτά τόσων φορολογουμένων
και αντί να εξαφανιστείς.....έχεις το θράσσος να μιλάς ακόμα!!!!

Wednesday, October 10, 2007

...τα χάπια μου!!!!!



Εγγονός: Ρε Γιαγιά, είδες μήπως τα χάπια μου?
Γράφανε LSD απ'έξω..

Γιαγιά: Γάμησέ τα τα χάπια ρε!
Τους πράσινους δράκους στην κουζίνα τους είδες??

Monday, October 8, 2007

Σαντουράκι στην Αριστοτέλους....



...Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου και έχω ανέβει στην Θεσσαλονίκη
για μία βάπτιση.
Φτάνω στο "Μακεδονία" αλλά δεν υπήρχε η καλή μου να με παραλάβει
καθότι μεταξύ μας μπήκε ο καλοπισμός της κεφαλής της=κομμωτήριο!

Πέρνω το Λεωφορείο και φτάνω κέντρο-πλατεία Αριστοτέλους,
εφοδιάζομαι με μπουγάτσα(με τυρί) και βολτάρω.....πλησιάζω προς τον
Μπαρμπουνάκη να χαζέψω κανά βιβλίο και τα αυτιά μου αγαλιάζουν...

Γλυκός ήχος με γεμίζει και με τραβάει ακαταμάχητα....
ένας νεαρός λίγο πιο κάτω παίζει σαντούρι και όλα γύρω μου χάνουν
το νοημά τους!!!Κάθομαι σε ένα παγκάκι απέναντί του, ανάβω τσιγάρο
και αφήνω τις ανατολίτικες μελωδίες που κεντούσε στο σαντουράκι του
αυτός ο άνθρωπος, να μπουν όσο πιο πολύ μέσα μου ήταν δυνατόν!!!
Να τρέξουν στις φλέβες μου βρε αδερφέ!!!!!

Τελειώνει το κομμάτι που έπαιζε και πλησιάζω, αγοράζω και τα 2 CD που πουλούσε
και πιάνουμε την κουβέντα.......περσικό σαντούρι έπαιζε ο Οmid !!!


Μου είπε ότι κάπου στις 20 Νοεμβρίου θα κάνει και κάποια live
με Περσικό συγκρότημα....μακάρι να είμαι εκεί.....οι Θεσσαλονικείς όμως,
δεν έχετε καμία δικαιολογία να μην είστε......

Ζει και εργάζεται από το 2000 στην Θεσσαλονίκη.... κατασκευάζει και διδάσκει...


.....όλη του την ζωή??? Ποια είναι αυτή????Ποια άλλη....

Το Σαντούρι........

On the rocks....





...και το ουίσκι και η διάθεση χθες!!!!

Μετά το ξενέρωμα του Σαββάτου, το στήσιμο και την τσάμπα προετοιμασία φαγητών, την ακόμα πιο χάλια ταινία "Inland Empire"...που έφεραν οι απαράδεκτα αργοπορημένοι
φίλοι μου να δούμε, η γεύση στο στόμα ήταν πικρή την Κυριακή το πρωί.

Η καλή μου είχε μαγειρέψει ένα κάρο πράγματα και ο γάιδαρος ο κολητός μου
με την γυναίκα του άργησαν συνολικά 5 ώρες το Σάββατο το απόγευμα
και όταν ήρθαν δεν είχαν και όρεξη για φαγητό....τι να πω...
...αλλά θα του τα πω τε-τα-τετ κάποια στιγμή
γι'αυτό καλύτερα να μην ξεθυμάνω εδώ μέσα.....!!!!

Η Κυριακή όμως ήταν super παιδιά.
Το καφεδάκι με έναν φίλο το απόγευμα στο σπίτι έγινε ουισκάκι on the rocks.....
το Chivas 18 άδειασε μέχρι το βράδυ και η ποιότητά του ήταν ανάλογη
της παρέας και της μουσικής......!!!!
Κρίμα που ήταν Κυριακή και έπρεπε να το διαλύσουμε νωρίς....
Επιφυλασόμεθα όμως κολητέ...ΕΠΙΦΥΛΑΣΟΜΕΘΑ!!!!!
;-)))))))......on the rocks

Friday, October 5, 2007

...αφραγκίες!!!


.....παιδιά ο μήνας αυτός είναι δύσκολος!!!
όχι....δεν παίζω στο καζίνο, ούτε κάνω κακή διαχείρηση......απλά
μία η ασφάλεια του αυτοκινήτου, μία το ενοίκιο, μία service στην μηχανή,
να και κάτι φθηνά εισιτήρια για ένα ταξιδάκι τον Γενάρη(που όμως έπρεπε να κλείσω από τώρα στην easy-jet για να είναι φθηνά)......
τά'παιξε το πορτοφόλι......
ΌΜΩΣ δεν χάνουμε το κέφι μας φυσικά....γι'αυτό λοιπόν....όσοι βρίσκονται σε ανάλογες
καταστάσεις μπορούν να κάνουν τα εξής:
Παρασκευή: σήμερις δηλαδή!!!
ΜΑΡΙΖΑ ΚΩΧ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΛΕΖΟΥ
Ένα κλαμπ με ιστορία στην εγχώρια σκηνή ανοίγει με τους μουσικούς που πρωταγωνίστησαν στο ντοκιμαντέρ του Α. Μποσκοΐτη «Ζωντανοί στο Κύτταρο-Σκηνές Ροκ», όπως επίσης οι Λήδα, Δ. Πουλικάκος, Η. Τριανταφυλλίδης κ.ά. ΚΥΤΤΑΡΟ Ηπείρου 48 & Αχαρνών, 2108224134.Στις 9.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.
Σάββατο:
ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ, KLAUDIA DELMER
Ο συνθέτης συνοδεύει την τραγουδίστρια με μελωδίες από τη δισκογραφική συνεργασία τους «Lamar-Δρόμοι της θάλασσας», με μελοποιημένους στίχους των J.L. Borges, P. Neruda, Ν. Εγγονόπουλου κ.ά. FNAC The Mall, Aνδρέα Παπανδρέου 35, θέση Ψαλίδι, Νερατζιώτισσα, 2106305555.Στις 2 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.
ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ
Πάντα απρόβλεπτη κι ευέλικτη ερμηνεύτρια, ταξιδεύει τον κόσμο μέσα από παραδοσιακά τραγούδια και φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς που συνοδεύουν ιδανικά οι Primavera en Salonico. Στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΑΥΡΙΟΥ Λεωφόρος Αθηνών-ΛαυρίουΣτις 9.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.
Οπότε προβλέπεται πασατέμπος, μπυρίτσες από το περίπτερο, αγκαλιά το amore
και καλό μας Σαββατοκύριακο μόρτες και μόρτισες.....
Φιλιά!!!
υγ......πληροφορίες από athinorama.gr

Tuesday, October 2, 2007

Γάτα=Κατσούλι!!!



...έχω ξυπνήσει από τις 5 περίπου....δεν ξέρω γιατί...
....απλά ήμουν ανήσυχος και σκεφτόμουν
διάφορα πράγματα τα οποία ΦΥΣΙΚΑ και δεν πρόκειται να λυθούν
στις 5 το πρωί ηλίθιε!!!
...έλεγα συνεχώς στον εαυτό μου......αλλά που...το μάτι γαρίδα!!!

Σηκώνομαι λοιπόν απ'τό κρεβάτι,μην ξυπνήσω και την πολυαγαπημένη μου σύντροφο
που μου έσπασε τααααα.........νεύρα χθες με την άρνησή της να μάθει 2 δρόμους της Αθήνας που πρέπει να είσαι τελείως κουκουρούκου για να μην τους καταλαβαίνεις....αλλά το παραβλέπω αυτό.....φανατική Θεσσαλονικιά είναι....πρέπει να μπερδεύεται, σκέφτηκα, που βάζει για σημάδια τυροπιτάδικα αντί μπουγατσάδικα......αν συνεχίσει έτσι όμως παιδιά θα της βάλω ένα GPS στην τσέπη και μία σειρήνα από περιπολικό(κοινώς καρούμπαλο) στο κεφάλι....!!!!!!....κλείνω την παρένθεση και περνώ στο παρασύνθημα.....

....βάζω καφεδάκι και ανοίγω το ράδιο στην ΝΕΤ να ακούσω Καλαμίτση....φτιάχνει κάπως η διάθεση και ετοιμάζομαι να φύγω για το συνεργείο.Πήγα την μηχανούλα μου για τσεκ-απ σήμερις. Λόγω της αϋπνίας μου είπα να πάρω ταξί να γυρίσω και έτσι έπραξα.....έπεσα όμως σε ένα ταξιτζή ο οποίος παιδιά ήταν εξαιρετικός στα μαθηματικά......ακούστε τι έγινε...

Προσπαθώντας να σκεφτεί πως να πάει από την Μιχαλακοπούλου στο Χαλάνδρι
(χέσε μέσα δηλαδή από γνώση των βασικών δρόμων της Αθήνας), φτερνίζεται!
και ακολουθεί ο εξής διάλογος καθώς ξεκινά το αυτοκίνητο
(στο περίπου όπως τα θυμάμαι)
Τ=ταξιτζής
Π=πελάτης-->εγώ δηλαδή -->τσίρκο

Π=με τις υγείες σου
Τ=ένα τριψήφιο νούμερο?
Π=628
Τ=6 και 6 και 8 κάνει 28....δεν βγαίνει ρε φίλε.....η αλφαβήτα έχει 24 γράμματα(και με υφάκι...τι μαλακίες μου λες τώρα?)
Π=628 σου είπα ρε συ, που το βρήκες το 28?...αλλά και 28 νά'βγαινε τα προσθέτεις ξανά και βγάζεις 10.
Τ=που το βρήκες το 10 ρε φίλε?
Π="πω-πω την γάμησα"....(γ+α)+(τ+α)=>γα+τα=ΚΑΤΣΟΥΛΙ....σκέφτηκα από την γνωστή ταινία "μάθε παιδί μου γράμματα"......
Π=628 είπα....(του ξαναλέω)
Τ=(σκέφτεται δυνατά)....6+8+.....(κάτι δικά του)....πάλι 28 βγαίνει ρε φίλε
Π=σκέφτομαι ότι με δουλεύει....και δεν απαντώ......σιωπή για κάνα 3λεπτο
μετά ξαναλέει.......
Τ= λάθος έκανα, δίκιο έχεις 20 βγαίνει....
Π=σκέφτομαι(που το βρήκε ρε πούστη μου το 20 αλλά δεν θα ρωτήσω γιατί θα μπλέξω) και αρχίζει να λέει την αλφαβήτα από την αρχή μετρώντας με τα δάκτυλα.......αφήνει το ένα χέρι από το τιμόνι,φτάνει μέχρι το Ε και πάει να αφήσει και το δεύτερο χέρι μόλις φτάνει στο 6ο γράμμα το Ζ.

Π= Ύψιλον-Ύψιλον φωνάζω εγώ ...."το 20 είναι το ύψιλον"....και πιάνει το τιμόνι πάλι....
Τ=ύψιλον???....δεν ξέρω καμία από Ύψιλον?...μου λέει θυμωμένα .....
Π= ρε φίλε(του λέω)....άμα δεν πηδάς από το φτέρνισμα περιμένεις να γαμήσεις....????
Αν ήταν έτσι οι αλλεργίες θα είχαν βγει σε χάπια.........
Τ=.....δηλαδή???
Π=άστο να πάει.....φτάσαμε.....(ευτυχώς)

.....αν με δούλευε παιδιά πάντως το κατάφερε πολύ καλά.....
.......αυτό ήταν φάση για candid camera!!!!!

Monday, October 1, 2007

Περί εμπορίου όπλων...



Δείτε την παραπάνω ταινία ανεξαρτήτως του αν σας αρέσει
ο συγκεκριμένος ηθοποιός.Είναι ντοκιμαντέρ για την ακρίβεια!!!

από την Καθημερινή

Πρώτες οι ΗΠΑ στις πωλήσεις όπλων στις αναπτυσσόμενες χώρες το 2006

Οι ΗΠΑ ήταν πρώτες σε πωλήσεις όπλων το 2006 στις αναπτυσσόμενες χώρες, σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Η έκθεση της ανεξάρτητης Υπηρεσίας Ερευνών του Κογκρέσου που δημοσιεύεται στους Νιου Γιορκ Τάιμς αποκαλύπτει πως το 36% των όπλων που αγοράστηκαν από τις αναπτυσσόμενες χώρες τον περασμένο χρόνο προέρχονται από τις ΗΠΑ. Η αξία των όπλων αυτών ήταν 10,3 δισεκατομμύρια δολάρια, προσθέτει.

Δεύτερη στις πωλήσεις όπλων ήταν οι Ρωσία με 28% της αγοράς και όπλα αξίας 8,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τρίτη η Βρετανία με 11% και 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι ίδιες χώρες κατείχαν τις τρεις πρώτες θέσεις και το 2005.

Ποσοστό μεγαλύτερο του 60% της παγκόσμιας αγοράς όπλων, περίπου 28 δισεκατομμύρια δολάρια, αντιστοιχεί στις αναπτυσσόμενες χώρες. Το ποσοστό αυτό ήταν κατά 9% μεγαλύτερο του 2005.
Από την έκθεση προκύπτει πως το Πακιστάν είναι ο υπ' αριθμόν ένα αγοραστής με 5,1 δισ. δολάρια το 2006 και ακολουθεί η Ινδία (3,5 δισ.) και η Σαουδική Αραβία (3,2 δισ.).

ΟΡΙΣΜΟΣ

Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αποτελεί το ισχυρότερο όργανο του φέρει την κύρια ευθύνη για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας και σε αντίθεση με την Γενική Συνέλευση έχει την εξουσία να αποφασίζει για τα σχετικά ζητήματα εκδίδοντας δεσμευτικά για τα κράτη ψηφίσματα. Κύριο χαρακτηριστικό του η συμμετοχή σε αυτό των μεγάλων δυνάμεων οι οποίες μόνο, διαθέτουν δικαίωμα αρνησικυρίας (veto) κι επομένως έχουν τη δυνατότητα να αποτρέψουν την έκδοση ψηφίσματος αντίθετου με τις θέσεις της καθεμιάς.


Να θυμίσω απλά ότι τα 5 μόνιμα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας είναι:
-Αμερική
-Ηνωμένο Βασίλειο
-Ρωσία
-Κίνα
-Γαλλία

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ!!!